Atakan Keskin (28)

De 28-jarige Atakan Keskin uit Beringen, België, die zijn Mercedes-wagen te koop had gezet op een website, werd afgelopen week door twee kandidaat-kopers bedreigd en ontvoerd. Dat schrijft een Belgische krant.

De Beringenaar met Turkse roots kon ontsnappen, maar is wel zijn auto kwijt. De Belgische politie onderzoekt de zaak.

Eerder deze week hadden Atakan (28) en zijn partner Ilknur hun Mercedes C450 AMG via een website te koop gezet.

“Even later kregen we een berichtje van kandidaat-kopers”, zegt Ilknur, de partner van Atakan. “Zij kwamen diezelfde dag nog langs om de Mercedes te bezichtigen. Vervolgens vroegen ze of het mogelijk was een testrit te maken. Mijn man zei dat het kon op voorwaarde dat hij zelf zou rijden.”

“Omdat ik na een halfuur nog niets van Atakan had gehoord belde ik hem om te vragen waar ze bleven”, gaat Ilknur verder.

“Atakan vertelde dat ze het eens waren over de prijs en hadden besloten om van chauffeur te wisselen. Toen liep het helemaal mis. De kandidaat-kopers overmeesterden mijn man en bonden hem vast met kabelbandjes. Daarbij bedreigden ze hem met een mes.”

Ilknur, zich op dat moment nog niet bewust van wat er gebeurde, besloot om de wagen via haar smartphone te tracken.

“Zo zag ik dat ze op de autosnelweg richting Brussel reden. Iets later stopten ze aan het kanaal van Charleroi. Atakan vertelde me later dat hij en zijn ontvoerders daar werden opgewacht door twee andere gewapende en gemaskerde mannen.

De twee mannen spraken Frans en Arabisch tegen elkaar. Beringenaar Atakan probeerde te vluchten. Toen dat niet lukte hielden de mannen hem onder schot. Maar hij waagde zijn kans nog eens, rukte zich los en wist te ontsnappen. Hij belde aan bij een huis. Daar heeft hij op de politie van Charleroi gewacht.”

“Atakan staat verstel. Sinds het incident slapen wij niet meer. De daders zeiden in de auto tegen mijn man dat ze ons terug zouden komen opzoeken als we naar de politie zouden stappen.

We willen ons verhaal naar buiten brengen om andere mensen te waarschuwen voor dieven op websites. We zijn niet alleen onze wagen kwijt, maar voelen ons ook niet meer veilig in ons thuis.”

Bron: BNM