De districtsdirecteur van nationaal onderwijs heeft een onderzoek ingesteld naar een Arabische school in het district Bağcılar in Istanbul.

Dit omdat deze via advertenties haar opening heeft aangekondigd terwijl ze nog niet wettelijk geregistreerd is.

De districtsdirecteur van Nationaal Onderwijs is een onderzoek gestart naar een Arabische school in het Istanbulse district Bağcılar die zijn opening heeft aangekondigd.

De school, “al-Awael College” genaamd, begon onlangs advertenties te plaatsen waarin stond dat zij was opgericht onder het Turkse Ministerie van Onderwijs en dat zij vanaf 18 juli zou beginnen met het inschrijven van leerlingen van de kleuterschool tot de middelbare school.

De advertentiecampagnes zorgden voor sensatie op de sociale media, waarbij velen vraagtekens plaatsten bij de status van de school.

Mustafa Yılmaz, districtsdirecteur van nationaal onderwijs van Bağcılar, verklaarde dat de Arabische school nog niet legaal is en dat “de nodige maatregelen worden genomen”.

“Ze zijn begonnen met reclameactiviteiten voordat ze de opening van de school hebben aangevraagd. Eigenlijk is dit een illegale school,” merkte hij op.

“De school kan niet beginnen met het registratieproces; dat is niet mogelijk.”

Hij benadrukte dat zijn departement het al-Awael College zal onderzoeken: “We zullen zien of het klaar is voor onderwijs. Daarna zullen we naar hun syllabus kijken.”

Zoals het bestuur van de school beweert, is het Awael College “een internationale school”.

“Omdat het een internationale school wordt, zullen ze een ander leerplan hebben. Het zal later in de openingsfase komen. Maar ze adverteren alsof de school al open is, terwijl dat nog niet het geval is,” onderstreepte de districtsdirecteur.

“Als ministerie nemen wij de nodige maatregelen met betrekking tot de school,” voegde hij eraan toe.

Het bestuur van de school, die een Arabisch bord op het gebouw draagt, heeft nog geen commentaar gegeven op het onderzoek.

Bron: Hürriyet