Na de moord op een 32-jarige Rümeysa Göküzüm in Stuttgart is de politie op zoek naar de vermoedelijke dader.

De politie in het stadsdeel Bad Cannstatt in Stuttgart heeft vorige week maandag een dode vrouw ontdekt in een auto op de parkeerplaats van de autofabrikant Mercedes-Benz.

De 32-jarige vrouw was eerder als vermist opgegeven door een familielid. De politie gaat er nu van uit dat het drama zich heeft afgespeeld binnen de relationele sfeer. Volgens een mediaverslag heeft İsmail Göküzüm (36) haar vermoord.

Schot in het hoofd

In een persbericht schrijft de politie: “Volgens de huidige stand van het onderzoek gaan de agenten ervan uit dat de man zijn vrouw, die gescheiden van hem leefde, heeft vermoord en in de parkeergarage heeft achtergelaten”.

Volgens een bericht in Bild, zou de 36-jarige man zijn vrouw hebben neergeschoten.

“Hij belde me, zei dat hij het gedaan had. Hij zei: ‘Ik schoot haar in het voorhoofd’,” vertelde een niet nader genoemde vriend van de vermeende dader aan Bild.

De politie is op zoek naar de 36-jarige. Hij zou gevlucht zijn en wordt verondersteld in Turkije te zijn.

Vrouw wilde scheiding 

İsmail Göküzüm (36)

Volgens informatie van “RTL” en “Bild” was het stel al uit elkaar en wilde scheiden. Dit was omdat de vermeende dader en vader van hun twee kinderen gewelddadig tegen haar was.

De vrouw had de intentie om met de kinderen naar Nederland te verhuizen. Op de dag van het misdrijf zou ze hem opnieuw ontmoet hebben, meldde Bild.

De koffers waren al gepakt. Rumeysa (32) uit Stuttgart wilde met haar kinderen naar Nederland verhuizen en een nieuw leven beginnen.

Er zou alleen nog een laatste gesprek zijn met haar man Ismail (36), van wie zij gescheiden was.

1800 euro

Een vriend van de vermoedelijke moordenaar vertelde aan BILD: “Hij belde me, zei dat hij het had gedaan. Hij zei, ‘Ik schoot haar in het voorhoofd’. Na het misdrijf, zei hij, ging hij voor 1800 euro met de taxi naar Bosnië, van daaruit verder naar Turkije.

Op maandagmorgen werd het lichaam van de vrouw gevonden in haar zwarte Golf.

De auto stond geparkeerd op de Daimler parkeerplaats in Stuttgart, de zijruit was verbrijzeld. Twee dagen eerder had zij haar dochters Lina (8) en Mina (2) meegenomen naar haar schoonfamilie om alleen met haar man te praten.

Een kennis van de moordenaar vertelde BILD: “Hij is in Turkije, zei dat hij in orde is.”

Bron: Duitse media