Een TikTokker heeft voor controverse gezorgd nadat ze video’s had gedeeld van haar dag als zwarte vrouw in Turkije.

Het kan ongemakkelijk zijn om in een vreemd land te reizen of te wonen, vooral wanneer de lokale bevolking niet gewend is om iemand te zien die op jou lijkt.

Dit was de realiteit voor een TikTokker, die onlangs viraal ging door te laten zien hoe de bevolking in Istanbul, reageert op het zien van een zwarte Ghanese vrouw die door de straten loopt.

Het is niet verrassend dat Turkse burgers zouden reageren op het zien van een zwarte vrouw, aangezien 75% van het land Turks is, ongeveer 20% Koerdisch, en de resterende 5% allemaal andere minderheden zijn.

De TikTok video werd gedeeld door claudia.darleene toont de verschillende reacties van de bevolking in Istanbul als ze de Ghanese vrouw door de straten zien lopen.

De hele dag door wordt ze benaderd door groepen mensen die met haar op de foto willen. Een kleine jongen volgde haar zonder duidelijke reden.

Een vrouw vroeg Darleene of ze aan haar haar mocht zitten, waarop ze reageerde met “Ik hou er niet van als mensen aan mijn haar zitten”.

Darlene plaatste later een reactie om iedereen verder gerust te stellen dat ze de overweldigende aandacht die ze kreeg van de Turkse bevolking niet erg vond.

@claudia.darleene I took a 2 hour walk through istiklal street and it was a pretty eventful one! I had fun and im happy that people were happy. No hate here! ❤️ #fyp #trending #blacklivesmatter #ghanatiktok🇬🇭 #ghana #accra #istanbul #turkey #blacklivesmatter #blacktiktok #afrohair #viral ♬ original sound – Claudia.darleene

Bron: Turkse media