Man gewond afgevoerd na schietpartij in Beverlo: vijftal schoten gehoord

De 63-jarige vader van een advocate uit Beverlo, een dorp in de Belgische provincie Limburg, en haar 42-jarige echtgenoot zijn beiden gearresteerd voor de schietpartij maandagavond aan de Laarbemdeweg. Bekijk hier de beelden.

De veertiger met Turkse roots liep daarbij wel een schotwonde op, maar na zijn bezoek aan het ziekenhuis werd hij ook gearresteerd door de politie.

Wat zich maandagavond precies heeft afgespeeld aan het huis in de Laarbemdeweg, waar tevens het advocatenkantoor van de vrouw gevestigd is, vormt op dit moment onderdeel van het onderzoek.

De precieze omstandigheden zijn nog onduidelijk, klinkt het. Maar het staat wel vast dat er een ruzie heeft plaatsgevonden binnen de familiale en relationele sfeer. De reden is dus niet bekend, maar het kwam tot een stevige confrontatie tussen de 63-jarige man en zijn 42-jarige schoonzoon.

Daarbij werd een vuurwapen gebruikt. De buurtbewoners hoorden meerdere schoten, getuigen spreken van vijf luide knallen.

De veertiger liep een schotwonde op en raakte gewond aan zijn been. De hulpdiensten voerden hem af naar het ziekenhuis, maar er was geen sprake van levensgevaar.

Ontslagen uit ziekenhuis

De schoonzoon werd later op de avond ontslagen uit het ziekenhuis en vervolgens opgepakt door de Belgische politie.

Het is namelijk nog onduidelijk welke rol hij precies gespeeld heeft. Zo zou er op dit moment nog discussie bestaan over wie nu bijvoorbeeld het pistool in bezit had. Ook moet er klaarheid geschept worden over wie het wapen hanteerde. De verklaringen hierover zijn strijdig.

Daarom is het wachten op de resultaten van onder meer de experts.

Politiecel

Dinsdagavond verbleven de schoonzoon en vader van de advocaten nog in een politiecel. Het parket van Limburg leidde nog niemand voor bij de onderzoeksrechter. Dat is voor woensdag. Mogelijk worden beide verdachten voorgeleid.

“Tot op heden kunnen we alleen de dubbele arrestatie bevestigen”, vertelt Anja De Schutter als woordvoerder van het parket.

De advocaat van de 63-jarige vader die werd opgepakt als de vermeende schutter wil niet reageren. “Ik kan enkel bevestigen dat mijn cliënt verhoord werd. We wachten nu het onderzoek af”, aldus meester Jan Keulen.

Bron: Belgische media