Elif Nur Bayram, een 18-jarige middelbare scholier, is de jongste parlementskandidaat in de geschiedenis van Turkije. Ze heeft zich kandidaat gesteld bij de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP).

“Ik ben heel blij dat ik de jongste parlementslid van Turkije kan worden. Ik ben zeer trots dat ik op deze leeftijd zoiets kan meemaken,” zei Bayram.

Elif Nur is elfde op de kandidatenlijst van de AKP in de noordwestelijke provincie Kocaeli, die in totaal door 13 afgevaardigden in het parlement wordt vertegenwoordigd.

De politieke partijen hebben eerder hun kandidatenlijst in elk kiesdistrict ingediend voor de verkiezingen op 24 juni. Kandidaten worden in het parlement benoemd op basis van hun rang op de lijst en het percentage van hun partij in het totale aantal stemmen.

57 parlementsleden jonger dan 25

Zo’n 57 parlementskandidaten zijn jonger dan 25 jaar. Dit komt omdat het Turkse parlement vorig jaar een wetsartikel heeft aangenomen waarin de minimumleeftijd werd verlaagd van 25 naar 18 jaar.

“Het is heel goed om in een land te wonen waar jongeren vertrouwd worden. Hopelijk zal ik in staat zijn om werken uit te voeren die nuttig zijn voor mijn land. Ik wil al sinds mijn jeugd parlementslid zijn,” zei Bayram. Ze voegde toe dat haar ouders haar altijd hebben gesteund.

“Wij danken onze Voorzitter (Recep Tayyip Erdogan). Hij heeft het belang van jongeren altijd al benadrukt. We zijn blij. Hopelijk dienen onze jongeren het welzijn van dit land,” zei Bayram’s vader, Adnan Bayram.

Hurriyet

O.A.