Links: Ibrahim Rechts: Sedat

GENK/LIMBURG – Ibrahim (40) en Sedat (26) zijn medeoprichters van het Genkse bedrijf X-performance dat zich vooral bezighoudt met het optimaliseren van wagens. “Vooral Turken die met de wagen reizen naar Turkije voeren deze procedure uit. Ze krijgen meer zelfvertrouwen op de weg en kunnen gemakkelijker andere weggebruikers zoals vrachtwagens inhalen”, zeggen experts Ibrahim en Sedat.

Links: Sedat
Rechts: Ibrahim

“De laatste jaren zien we een enorme grote opmars onder jongeren die zich interesseren in chiptuning. Chiptuning is een ingreep waardoor je tot 30% meer vermogen uit je wagen kan halen”, vertelt Sedat. Het is volkomen veilig en je verbruikt op termijn minder brandstof, waardoor je zuiniger rijdt, omdat je auto na de ingreep meer rendement overhoudt. Er bestaat soms twijfel over de wettelijke status van dit proces. Maar ook officiële autohandelaars bieden dit aan. Het is dus volkomen legaal”

Welke soorten tuning komen het meeste voor?

“Er zijn twee programma’s die enorm populair zijn onder autobestuurders. Het eerste programma is de eco-tuning. Hier fixeert men zich vooral om het verbruik van de auto te verminderen en in iets mindere mate het vermogen van de wagen. Het tweede programma ‘chiptuning’ focust zich vooral om het vermogen van de wagen te optimaliseren. Beide methoden worden op een verantwoordde manier uitgevoerd.

Komen alle wagens in aanmerking?

“Ja, alle wagens komen in aanmerking”, zegt Ibrahim. “We voeren eerst kosteloos een grondige diagnose uit van de wagen. Als we zien dat er een risico bestaat dat er zich een probleem kan voordoen, dan voeren we de tuning niet uit. Maar dat komt zelden voor. Nadien lezen we de software uit van de wagen. Vervolgens passen we de waarden van de wagen aan binnen de gegeven fabriekstoleratie”, vertelt Ibrahim. Het proces duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur.

Sedat en Ibrahim voeren een diagnose uit.

Nieuwe wagens met een laag vermogen

‘Belangrijk om te weten is dat de fabrikant de motor van de wagen drastisch vergrendeld. Dat doen zij om minder belasting op de wagens te betalen. Deze vergrendeling heffen wij op binnen de gegeven fabriekstolerantie. Ook eigenaren van splinternieuwe wagens kiezen eerst voor een wagen met een lager vermogen. Achteraf laten ze hun wagen chiptunen. Op die manier betalen ze een pak minder. Omdat wagens met een hoger vermogen veel meer kosten bij de officiële autohandelaar. Het komt erop neer dat je economisch een pak goedkoper uitkomt als je je wagen naderhand op het gewenste vermogen laat programmeren.”

Voor meer informatie kan je hier terecht.