Foto: Zware aardbeving in Egeïsche Zee: schade in Turkije

In de Egeïsche Zee heeft zich vandaag een zware aardbeving voorgedaan. Volgens lokale Turkse media zijn gebouwen en wegen beschadigd. Ook uit Turkije komen meldingen van beschadigde gebouwen. 

De aardbeving had volgens het seismologisch instituut in Athene een kracht van 6.6. Het epicentrum lag ten noorden van het eiland Samos, maar de schokken waren tot in de Griekse hoofdstad te voelen. Op beelden op sociale media is grote schade te zien aan gebouwen in het Turkse Izmir.

Nabij Izmir, een stad in het westen van Turkije, heeft vandaag een aardbeving met een kracht van 6,6 plaatsgevonden. Op Twitter circuleren beelden waarop te zien is dat meerdere gebouwen volledig ingestort zijn.

In de havenstad Izmir zijn een veel gebouwen ingestort en over een aantal wijken van de stad hangen grote stofwolken. Er is nog niets bekend over slachtoffers. Izmir is de derde stad van het land en is een belangrijk logistiek en industrieel centrum. Er wonen ongeveer 2,5 miljoen mensen. Ook in andere steden in Turkije zouden gebouwen ingestort zijn.

Het was het seismologisch instituut in Athene dat de kracht van 6.6 vaststelde. Het epicentrum lag ten noorden van het eiland Samos. Er zouden ook al verscheidene naschokken te voelen geweest zijn.

Op sociale media lopen ook beelden binnen van een stijging van het waterpeil in de Turkse stad Izmir. Op de beelden is een tsunami-achtig effect te zien.

Bron: TT