Foto: Antalya

In de kliffen van het district Lara in Antalya, volledig onder water, ligt een grot met een hartvormige opening. De zogenaamde “Liefdesgrot” (Turks: ‘aşk mağarası’) is gevormd in een klif van ongeveer 40 meter hoog en 12 kilometer lang.

Dit is 1 van de grotten die hier gevormd zijn, en de specifieke vorm maakt de grot aantrekkelijk voor duikers uit binnen- en buitenland.

De ingang van de liefdesgrot ligt 10 meter onder water, maar in de hoger gelegen delen is lucht aanwezig. Als je je voor de ingang bevindt, en als de zichtbaarheid goed genoeg is, krijgt het water een turquoise kleur.

Voel de romantiek in een onderwatergrot in Antalya

Yusuf Öztürk begeleidt groepen die naar de liefdesgrot willen duiken. “Het zijn vooral kopppels die de grot willen bezoeken, want de hartvormige ingang is een symbool van liefde. Wie er naartoe wil, moet wel een duikbrevet hebben”, vertelt hij.

Ook Ali Yardan begeleidt toeristen naar de grot. Hij neemt onderwaterfoto’s van hen terwijl ze voor de ingang poseren. Toen Zeynep Şahin de grot voor de eerste keer zag, was ze blij dat ze er met haar vriend naartoe gedoken was. Ze vindt het leuk om te duiken.

In Antalya doken vorig jaar zo’n 100.000 toeristen. Ze werden begeleid door 1 van de bedrijven die aangesloten zijn bij een overkoepelende vereniging voor het begeleiden van duiktochten.

K.L.

(Bron: Hürriyet)