Yunus Özberk

De 35-jarige Yunus Özberk is overleden na een ruzie op straat in de wijk Schöneberg in Berlijn.

Volgens de politie van zondag werd het slachtoffer vorige zaterdagmiddag in de Zietenstraße door een onbekende dader neergestoken.

De 35-jarige werd met levensbedreigende verwondingen onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht en onderging een spoedoperatie. Maar helaas overleed de man aan zijn zware inwendige verwondingen.

Een groep van het Staatsbureau voor Crimineel Onderzoek heeft het onderzoek overgenomen. Volgens de Berlijnse politie wordt vermoed dat het slachtoffer de dader kende.

De nog onbekende dader vluchtte na de woordenwisseling afgelopen weekend rond 14.30 uur in de richting van de Bülowstraße, mogelijk op een e-scooter. De politie is nu op zoek naar getuigen.

Onbekende man

De politie van Berlijn vraagt het publiek om hulp bij de zoektocht naar een onbekende man die bij deze man zou gedood hebben.

Volgens de bevindingen van de onderzoekers kreeg de 35-jarige Yunus Özberk om 14.30 uur op de stoep van de Zietenstraße in Schöneberg voor het eerst luidruchtig ruzie met man.

De onbekende man zou het slachtoffer vervolgens een hevig bloedende steekwond hebben toegebracht.

Volgens de politie vluchtte hij vervolgens in de richting van de Bülowstraße. Voorbijgangers verleenden eerste hulp en belden 911.

Reddingswerkers brachten de zwaargewonde man naar het ziekenhuis, waar hij een spoedoperatie onderging. Hij bezweek maandagochtend aan zijn verwondingen.

Volgens de politie is het waarschijnlijk dat het slachtoffer de aanvaller kende. Hij wordt als volgt omschreven: ongeveer 30 jaar oud, 1,75 tot 1,80 meter lang, slank tot gespierd postuur, kort, donker, verzorgd haar, rond gezicht.

Misschien kwam hij met een e-scooter naar de plaats van het misdrijf. Volgens het onderzoek tot nu toe reed het slachtoffer ook met een e-scooter.

Bron: Duitse media