Yeliz Çiçek (34)

Het vrouwentijdschrift Linda. heeft de 34-jargie Yeliz Çiçek benoemd tot hoofdredacteur van Linda.meiden. Yeliz Çiçek is op dit moment adjunct-hoofdredacteur bij Glamour waar ze de afgelopen twee jaar bezig was met een nieuwe inhoudelijke koers van het blad.

Yeliz Çiçek werkte eerder als journalist voor Vogue en Marie Claire en heeft verschillende bedrijven geadviseerd over diversiteits- en inclusiviteitsvraagstukken.

Ze start 1 januari 2021 bij Linda.meiden en valt onder Karin Swerink, hoofdredacteur print Linda.

“Wij zijn enorm blij dat ze ons team komt versterken en aansturen. Wij zijn ervan overtuigd dat zij met haar ruime ervaring in de tijdschriftenwereld én haar sterke visie op online en social media precies de juiste persoon is die het snelst groeiende millennial merk van Nederland naar een hoger plan kan tillen en die de kansen die er liggen voor de titel weet te verzilveren.”, aldus Jildou van der Bijl, creatief directeur Linda.

Çiçek: “Linda.meiden is fearless, fun en feministisch, een positief platform dat ik hoop te verrijken met mijn enthousiasme, creativiteit en ideeën. Samen met het team wil ik verder bouwen aan een gigantische en inclusieve community, online en offline.’

Yeliz Çiçek

Derde titel 

Het vrouwentijdschrift is dit jaar gegroeid naar de derde titel van alle vrouwenbladen. Met een totaal verspreide oplage van 51.876 exemplaren en een printbereik van 297.000 is Linda.meiden dit jaar marktleider geworden in de printmarkt voor jonge vrouwen.

Het Instagramkanaalis sinds januari met 12% gegroeid en gaat met inmiddels meer dan 85.000 volgers de meeste concurrenten voorbij.

Bron: NM