Pro-regeringsjournalist slaat tv-ploeglid terwijl AKP-burgemeester toekijkt

De vertegenwoordiger in Ankara van de regeringsgezinde nieuwszender HaberTürk heeft zondag een televisiemedewerker van het persbureau İhlas een klap gegeven.

Het incident, dat plaatsvond ten overstaan van een lokale regeringsfunctionaris, doet de wenkbrauwen fronsen op Twitter.

De aanval van Muharrem Sarıkaya van HaberTürk vond plaats toen de 60-jarige journalist op het punt stond een interview te beginnen met de regerende burgemeester Fatma Şahin van de zuidoostelijke provincie Gaziantep van de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP).

Op videobeelden is te zien hoe Şahin, die eerder minister van Familie en Sociaal Beleid was, niet reageert als Sarıkaya Ahmet Demir van İHA mishandelt, voordat Sarıkaya en de burgemeester verder gaan met hun interview.

Demir, die zei dat het incident het gevolg was van een technische storing, zei dat hij voorbereidingen treft om een aanklacht in te dienen tegen de HaberTürk journalist, meldde de Artı Gerçek nieuwssite op zondag.

“Hij probeerde zijn excuses aan te bieden”, citeerde de krant Demir.

“En ik accepteerde uit respect voor zijn leeftijd, maar ik ga een gerechtelijke procedure beginnen omdat ik beledigd was.

Later op zondag, nam Sarıkaya naar Twitter om zich te verontschuldigen voor het incident.

“Omdat het incident nu algemeen bekend is geworden, wil ik nogmaals mijn excuses aanbieden aan Ahmet Demir, İHA, de burgemeester van de zuidoostelijke provincie Gaziantep Fatma Şahin en het Turkse publiek”, aldus de vertegenwoordiger van HaberTürk Ankara.

De Pers- en Uitgeverijvakbond van Turkije (DİSK Basın-İş) veroordeelde de aanval op Twitter op zondag en zei dat er sterke gevolgen zouden zijn voor de aanval.

Bron: Turkse media