Foto: Recep Tayyip Erdoğan

Ter gelegenheid van de ‘Dag van de Werkende Journalist’, zei president Erdoğan dat de media een onmisbaar element is voor de democratie.

“Turkije zal de persvrijheid nooit opgeven,” zei de Turkse president afgelopen zondag.

Hij benadrukte dat journalisten hun plicht moeten vervullen om het publiek nauwkeurig te informeren en bij te dragen aan de democratie.

In een bericht ter gelegenheid van de ‘Dag van de Werkende Journalist’ (10 jan), die sinds 1961 wordt gevierd om de rechten van journalisten te eren, zei Recep Tayyip Erdoğan dat Turkije de persvrijheid nooit zal opgeven en zal blijven vechten tegen de verspreiding van propaganda.

Erdoğan stelde dat de media een onmisbaar element is voor de democratie en voegde toe dat journalisten een democratische en morele verantwoordelijkheid hebben tegenover de maatschappij.

De president benadrukte verder dat nieuwe media kanalen die nieuws brengen in naam van de journalistiek, ook professionele principes en media-ethiek moeten volgen.

“In de wereld van vandaag, waar de snelheid van informatie op een duizelingwekkende manier is toegenomen, is het begrip van nauwkeurige en eerlijke verslaggeving waardevoller dan ooit. Daarom hebben journalisten ook een grote verantwoordelijkheid in de strijd tegen leugens en misinformatie,” haalde hij aan.

Als laatste sprak hij zijn waardering en dankbaarheid uit voor de leden van de pers die zich toegewijd hebben ingespannen om hun taken te vervullen tijdens deze pandemie.

“Ik wens alle journalisten die door deze pandemie het leven lieten, de genade en vrede toe van god,” tot zover de Turkse president.

Anadolu

O.A.