Een 25-jaar oude lerares heeft zelfmoord gepleegd na 4 jaar werkloosheid. Dit gebeurde in de Egeïsche provincie Aydin, in het district İncirliova.

Merve Çavdar studeerde in 2014 af van de universiteit met een graad in het onderwijzen van sociale wetenschappen. Sindsdien wachtte ze op een afspraak om aan de slag te kunnen. Ze was naar verluid depressief omdat ze niet kon slagen op het nationale selectie-examen voor openbaar personeel (KPSS). Hierop moeten afgestudeerden van educatiefaculteiten slagen om aangeworven te worden op openbare scholen in Turkije.

Het KPSS-examen wordt ook maar een keer per jaar gehouden. Het staat erom bekend om aspirerende onderwijzers depressief te maken. Er zijn in de afgelopen jaren een aantal individuen geweest die door de slechte resultaten zelfmoord hebben gepleegd.

Overdosis antidepressiva

Çavdar was ook depressief en kreeg medicatie voorgeschreven. Ze was de laatste keer op 16 april gezien door haar ouders in haar huis. Ze vertelde hen dat ze “naar buiten ging om te zoeken naar een job”.

Buurtbewoners vonden haar levenloos lichaam op de kust nabij het dorp Güzelçamlı, waarna ze de gendarmerie en de gezondheidsmedewerkers verwittigden. Er werd vastgesteld dat de vrouw een overdosis aan antidepressiva had ingeslikt.

Hurriyet