Turkse zanger Halil Sezai slaat 67-jarige man in elkaar

De 41-jarige zanger Halil Sezai haalde zich veel woede via sociale media op de hals door een filmpje waarin hij een 67-jarige man uitscheldt en in elkaar slaat.

Sezai heeft een villa in het district Tuzla in Istanboel. Volgens een bron binnen de politie had hij er een studio ingericht om YouTube-filmpjes te maken.

Die studio leverde hem regelmatig conflicten op met zijn 67-jarige buurman Hüseyin Meriç, en dat al zeker 5 maanden. Op 16 september, na een nieuwe ruzie, drong hij de villa van Meriç binnen om hem daar een rammeling te geven.

Op een bepaald moment moet Meriç gedacht hebben dat hij dood ging, en daarom zou hij de islamitische geloofsbelijdenis gebeden hebben. “Durf jij de Azan (Ezan) op te zeggen”, zou Sezai daarop gevraagd hebben, waarna hij nog gewelddadiger werd. De politie pakte de beroemdheid op en liet hem na ondervraging vrij.

Toch lekten er beelden van zijn daden via verschillende kanalen, wat een lawine van boze reacties veroorzaakte, onder meer van enkele andere beroemdheden.

“Je moest je schamen, Sezai”, tweette zangeres Sıla die in 2018 een rechtszaak startte tegen haar agressieve echtgenoot.

“Het is hypocriet om een zanger te negeren omdat hij een man slaat die zijn vader zou kunnen zijn”, aldus zanger Alişan.

Rocker Haluk Levent staat openlijk aan de kant van het slachtoffer, terwijl zanger en producer Sinan Akçıl Sezai zelfs tot een duel uitdaagde. “Durf jij het tegen mij op te nemen, zatlap?”

Gelovigen waren ook boos, met reacties als: “Hoe durf je een oude man te slaan die denkt dat hij zijn laatste gebed aan het opzeggen is?” of “Je zal boeten voor je zonde.”

Na de vele boze reacties verontschuldigde Sezai zich op 16 september. “Ik had dit niet moeten doen. Ik heb iets onverdedigbaars gedaan en dat was fout. Het spijt me erg. Ik wil me verontschuldigen tegenover Hüseyin en iedereen die ik gekwetst heb.”

K.L.

(Bron: Hürriyet)