Buurtbewoners betrappen vrouw die bleekwater in het eten van zwerfdieren giet in Istanbul

Inwoners van de Istanbulse wijk Zeytinburnu hebben een vrouw betrapt die bleekwater in het voedsel van zwerfdieren goot.

Op beelden van het incident is te zien hoe de lokale bevolking de vrouw op heterdaad betrapt.

Buurtbewoners in de Istanbulse wijk Zeytinburnu hebben een vrouw betrapt die bleekwater in het voedsel van zwerfdieren goot, meldde Demirören News Agency op 15 november.

De vrouw, Feride K., heeft de chemische stof lange tijd in de voedsel- en waterbakken van zwerfdieren gegoten, zeiden de lokale bewoners, en voegden eraan toe dat sommige dieren stierven als gevolg van haar.

Toen ze opnieuw probeerde de dieren te vergiftigen, werd ze op heterdaad betrapt en ontstond er een vechtpartij, zo blijkt uit beelden van het incident.

Feyza Pekacar en haar moeder Nesrin Pekacar, die de vrouw betrapte toen ze bleekwater overgoot, zeiden tegen het agentschap dat Feride K. geloofde dat de dieren ziektes verspreidden.

Volgens Feyza Pekacar denkt Feride K. dat de bron van COVID-19 zwerfdieren zijn.

“Het is goed dat ze niet van dieren houden, maar ze mogen ze geen kwaad doen,” zei ze, en merkte op dat ze de vrouw al een lange tijd op het spoor zijn.

Arzu Yılandiloğlu, een lokale dierenrechtenverdediger, zei dat vijf katten zijn overleden als gevolg van bleekwatervergiftiging.

Ze riep de gemeente ook op om bakjes met hun logo erop te plaatsen om dergelijke mensen ervan te weerhouden dieren kwaad te doen.

Bron: Turkse media