Houten hokken omgebouwd tot warm nest voor zwerfhonden

In Bursa is een team van vrijwillige dierenvrienden aan de slag gegaan. Ze sporen zo veel mogelijk zwerfhonden op om hen te beschermen tegen de naderende winterkou. Samen met Her Eve Bir Pati Derneği (stichting ‘Een poot voor elk huis’) verzamelen ze weggegooide houten planken om er hondenhokken van te maken.

Foto: een zwerfhond gezellig in zijn nieuwe thuis in Bursa.

Op één dag hard werken heeft het team 15 hondenhokken in elkaar geknutseld. Vervolgens zetten ze die op verschillende plaatsen in de stad neer, overal waar geregeld zwerfhonden komen.

Tot dusver heeft het team al 400 zwerfhonden kunnen helpen. Meestal gaat het om honden die achtergelaten werden door hun vorige eigenaar, zegt Emre Demir, van de stichting, in een interview met Anadolu Agency (AA). Er leven duizenden zwerfhonden in de stad en er breken harde tijden aan voor hen, zegt Demir.

Demir is vol lof voor het team van vrijwilligers. “We willen een helpende hand zijn voor deze dieren. Deze honden, achtergelaten door hun eigenaar, hebben bijna geen kans om voedsel te vinden in de straten. Ook vinden ze geen schuilplaats om zichzelf te beschermen tegen de koude. Door deze nieuwe hondenhokken kunnen we hen een warme thuis aanbieden en ook voedsel.”

Bron: Sabah