Leidster van oppositiepartij IYI dringt bij overheid aan op reactie op aanvallen door Assad

Eerder riep Meral Aksener, voorzitster van de oppositiepartij IYI (Goed), de Turkse regering op om een krachtig antwoord te geven op de dodelijke aanval van troepen van Bashar al-Assad tegen Turkse soldaten in de Syrische provincie Idlib.

Daarmee reageerde ze ook op het feit dat president Recep Tayyip Erdogan zijn bezoek aan Oekraïne niet annuleerde vanwege de aanval. “Breng de hel naar hen die onze soldaten tot martelaar gemaakt hebben”, vertelde ze aan haar parlementaire fractie.

“Toon de macht en de wil van de Turkse natie en maak geen berekeningen voor het binnenlandse beleid. Turkije stuurt 200 miljoen lira militaire steun aan Oekraïne, en dat geraakte bekend op het moment dat onze Turkse soldaten werden aangevallen. Het leger van Assad krijgt steun van Rusland, het land dat verantwoordelijk is voor de annexatie van de Krim en de oorlog in het Oosten van Oekraïne. De schaakstukken staan in positie. Wij bieden militaire steun en worden dan een militair doelwit”, zegt ze.

Bij de aanval kwamen 8 mensen om het leven: 7 soldaten en een burger in dienst van het Turkse leger. Volgens minister van Defensie Husuli Akar vielen er ook 13 gewonden, maar zij zouden het vrij goed stellen.

K.L.

Bron: Hürriyet