Een Turkse influencer heeft een voorwaardelijke celstraf van vijf maanden gekregen voor deze foto, gemaakt in het Sexmuseum in Amsterdam, meldt zij op haar eigen pagina.

Merve Taskin is een influencer in Turkije met ruim een half miljoen volgers op Instagram.

Ze kwam vorig jaar naar Amsterdam om haar verjaardag te vieren en bracht daar onder meer een bezoek aan het Sexmuseum. Een paar maanden later werd ze in Turkije opgepakt.

Dat bleef niet onopgemerkt in Turkije, waar de autoriteiten haar vervolgden voor het verspreiden van obsceen materiaal.

Ze legde een verklaring af en verwijderde de foto’s, werd vrijgelaten, maar werd maanden later opnieuw opgepakt. Ze werd vervolgd voor het aanprijzen van onzedelijk materiaal en had daarvoor tot twee jaar celstraf kunnen krijgen.

De Turkse influencer beargumenteerde bij de rechter dat haar Instagram-posts vallen onder vrijheid van meningsuiting.

Maar de rechter was het hiermee oneens. De Turkse Merve hoeft haar celstraf niet uit te zitten, mits ze de komende vijf jaar geen enkel strafbaar feit pleegt.

Taşkin zei afgelopen zomer tegen de media dat ze met vrienden in Amsterdam was om haar 22ste verjaardag te vieren. Ze wilde naar eigen zeggen grappen uithalen.

Ze zou niet hebben beseft dat de beelden die ze deelde via internet na terugkeer in Turkije zouden leiden tot haar vervolging.

Merve hield vast aan haar onschuld, maar kreeg geen gelijk van de rechter. Die legde haar een voorwaardelijke celstraf op van vijf maanden.

Taşkin hoeft die straf alleen uit te zitten als ze de komende jaren andere strafbare feiten begaat, vertelde ze op Instagram.

Bron: Turkse media