Foto: Merve Taşkin

Een Turkse influencer is in de problemen gekomen na een bezoek aan Amsterdam.

De 23-jarige Merve Taşkin vertelde op sociale media dat ze al anderhalf jaar wordt vervolgd door de autoriteiten vanwege een bezoek aan het Sexmuseum Amsterdam, waarvan ze verslag deed op sociale media. Ze moet in het najaar voor de rechter verschijnen.

De 23-jarige Taşkin is een bekende Turkse influencer. Ze bereikt via haar kanalen meer dan een half miljoen mensen.

Samen met twee vriendinnen kwam de influencer vorig jaar januari naar Amsterdam om haar 22ste verjaardag te vieren.

De vrouw komt in de problemen door een foto met een seksspeeltje, die is gemaakt in het Sexmuseum.

Ze was al eerder door de politie opgepakt vanwege deze foto, heeft zelfs een nachtje doorgebracht in de cel, maar na een verklaring mocht ze weer vertrekken.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Merve Taşkın (@tasskinmerve)

Maar ruim een jaar later krijgt Merve Taşkin een bericht: ze wordt op 26 oktober verwacht in de rechtbank wegens het schenden van een wetsartikel. De influencer wordt vervolgd voor het promoten van onzedelijk materiaal, waar een straf van zes maanden tot twee jaar op staat.

In Amsterdam doet ze wat zoveel toeristen doen: ze bezoekt coffeeshops, bekende cafés zoals The Old Sailor en drie dagen lang is ze vooral te vinden in de oude binnenstad.

Bij alles wat ze doet en ziet maakt ze foto’s. Merve Taşkin (23) is een bekende influencer en bereikt via Instagram en Twitter meer dan een half miljoen mensen.

Tijdens haar trip in Amsterdam maakte ze ook pikantere foto’s. Ze staat bijvoorbeeld halfnaakt in een raambordeel.

Maar de foto die haar in de problemen brengt is een met seksspeeltjes die gemaakt is in het Sexmuseum. De jonge Turkse wordt enkele maanden nadat ze terug is in Turkije opgepakt in Istanboel.

‘Ik heb toen een verklaring afgelegd bij de politie. Ik dacht dat het voorbij was, maar maanden later ben ik weer opgepakt. Dit was tijdens de zomervakantie, toen ik een hotel zat. Ik heb toen een nacht vastgezeten en ik heb toen de aanklager uitleg gegeven over de posts. Hij zei toen dat ik vrij was.’

Bericht van de rechtbank

Amsterdammer N. was erbij toen deze foto’s in 2020 werden gemaakt. Hij werkte destijds als tourgids en leidde Merve Taşkin rond door de stad, onder andere in het Wallengebied.

“Ze liet Amsterdam zien als een stad waar alles kan. Als een stad van vrijheid en seks. Met zulke foto’s en video’s is ze bekend geworden en daarmee verdient ze haar geld,” aldus de Amsterdammer.

Merve Taşkin

Taşkin zegt inmiddels de afgelopen anderhalf jaar veel ‘posts en tweets’ hebben moeten verwijderen, omdat ze bang is.

‘Ik wil niet de gevangenis in voor een foto die ik deelde in het seksmuseum in Amsterdam.’

Bron: Turkse media