Mehmet Aydın

Een onderzoeksbureau uit Istanbul heeft de voortvluchtige bedenker van het piramidespel ‘Çiftlik Bank’  kunnen opsporen. Hij ging aan de haal met een half miljard lira van zijn beleggers.

De tiener werd uiteindelijk gevonden in Brazilië, door de samenwerking met een Zuid-Amerikaans onderzoeksbureau.

Aydın begon in 2016 met het piramidespel ‘Çiftlik Bank’, met een startkapitaal van 10.000 lira. Hij ontvluchtte het land met de helft van het één miljard lira die hij bijeenkreeg.

De voortvluchtige Mehmet Aydın, de bedenker van het piramidespel ‘Çiftlik Bank’, werd uiteindelijk gevonden in Brazilië, door de samenwerking van een Turks en een Latijns-Amerikaans onderzoeksbureau.

Diplomatieke problemen

Aydın lichtte zijn investeerders op voor een bedrag van 500 miljoen lira. Blijkbaar kan hij niet aan Turkije uitgeleverd worden door diplomatieke problemen.

De samenwerking werd gestart door een Turks advocatenkantoor dat honderden mensen verdedigt die geld hebben verloren aan de Çiftlik Bank. Toen er geruchten opdoken dat Aydın in Brazilië zat, namen zij een buitenlands onderzoeksbureau onder de arm.

In 2016 begon hij met het piramidespel Çiftlik Bank met een startkapitaal van 10.000 lira. Hij ontvluchtte het land met de helft van het één miljard lira, die hij bijeenkreeg van 132.000 mensen.

Er wordt ook gezegd dat Suat Fehmi Emur, één van Aydıns medeplichtigen, een bedrijf had opgericht om geld van de Çiftlik Bank wit te wassen. Hij zou één van zijn advocaten opdracht hebben gegeven om een getuige te bedreigen.

Bij het proces tegen de organisatoren van de Çiftlik Bank zijn 48 getuigen betrokken, waarvan er twee gearresteerd zijn en vijf voortvluchtig.

Bron: Duvar English

S.V.R.