Minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca kondigde vrijdag aan dat Turkije vluchten uit Brazilië tijdelijk tegenhoudt vanwege de toename van nieuwe besmettelijkere Covid-varianten.

Eerder deze week werd in Duitsland voor het eerst een besmetting met de Braziliaanse coronavariant gedetecteerd.

Naast de Braziliaanse variant werden ook de Britse en Zuid-Afrikaanse mutatie al in Europa vastgesteld. Die drie varianten zouden besmettelijker zijn dan het oorspronkelijke coronavirus.

Vluchten stilgelegd

Eerder zijn er al vluchten uit Groot-Brittannië, Nederland, Denemarken en Zuid-Afrika stilgelegd voor dezelfde reden.

Ankara heeft zijn landelijke vaccinatiecampagne op 14 januari in gang gezet, met behulp van het Chinese Sinovac.

Werknemers in de gezondheidszorg behoorden tot degenen die in eerste instantie de injecties kregen, gevolgd door de bevolkingsgroepen die het meeste risico lopen.

Meer dan 1,2 miljoen mensen zijn sindsdien gevaccineerd tegen het coronavirus.

Vorige week daalde het aantal gevallen geregistreerde gevallen in Turkije tot onder de 6.000, volgens gegevens van het ministerie van Volksgezondheid.

In totaal zijn in het hele land 5.967 gevallen bevestigd, waaronder 734 symptomatische patiënten.

Tekst foto: Een sneeuwman met een mondmasker voor de Grote Camlica Moskee, na hevige sneeuwval in Istanbul. Januari 2021. Istanbul, Turkije. (Reuters photos)

Het totale aantal ziektegevallen in Turkije is in totaal opgelopen tot 2,41 miljoen, terwijl het dodental in het hele land is opgelopen tot 24 789, met 149 dodelijke slachtoffers in de afgelopen dag.

Daarnaast zijn nog eens 6 018 patiënten in het land hersteld, goed voor in totaal 2,29 miljoen personen die het virus overleefden.

Sabah

O.A.