Een student op haar eerste ooit internationale vlucht alleen werd vernederd en van het vliegtuig geschopt na het vertellen van de bemanning zij een allergie aan noten had.

Marissa Williamson vertelde de Britse media zij hysterisch in tranen brak toen zij op haar vlucht naar huis van Kuala Lumpur zag weg van de gate trekken en zonder haar vertrekken.

De 21-jarige studente bedrijfskunde aan het Georgia Highlands College in de VS was met haar moeder AikWah Leow naar Maleisië gereisd om familie te bezoeken.

Maar toen Marissa alleen aan boord ging van haar terugvlucht met Turkish Airlines, zodat ze terug kon naar haar studie, was ze al snel doodsbang dat ze niet thuis zou komen.

Ze vertelde de Mirror: “Ik was eigenlijk heel trots op mezelf toen ik in het vliegtuig stapte. Ik had veel vluchten genomen, maar dit was mijn eerste internationale vlucht in mijn eentje.

“Ik was naar de balie gegaan voordat ik incheckte en had hen geïnformeerd over mijn allergie, zodat ze het de bemanning konden laten weten.

Marissa was ingecheckt en zat in haar stoel op rij 16 toen de hoofdstewardess en de manager van de luchtvaartmaatschappij haar benaderden om over haar toestand te praten.

Ze vertelde hen dat ze geen noten kon eten omdat ze allergisch was en vroeg hen om anderen op de hoogte te brengen door een aankondiging aan boord, zoals dezelfde maatschappij had gedaan op de twee aansluitende vluchten naar Maleisië.

Zij zei: “Zij zeiden dat zij geen aankondiging zouden maken, ik was uiterst beschaamd, ik vroeg hen om enkel de mensen rond mij te informeren, maar zij weigerden om dat ook te doen en gingen weg.

“Ik begon echt nerveus te worden, ze zeiden dat ze noten serveerden in de business class en dat de geur zich zou verspreiden, maar ik zei dat dit prima was omdat ik ze niet zou eten en twee maskers zou dragen om stank te voorkomen.

“Ze kwamen terug en vertelden me dat ik niet kon vliegen. Ze vroegen me te vertrekken en begonnen het kastje te openen waar mijn tas lag.”

“Ik begon inwendig te flippen, ik schreeuwde niet, ik was niet agressief, maar ik sprak ze streng toe, maar ze weigerden het met me te bespreken en zeiden dat ze met me zouden praten als ik uit het vliegtuig was.”

Marissa bleef snikkend achter in de tunnel toen de deuren van de vlucht sloten en het vliegtuig wegreed van de gate.

Ze zei: “Ik begon te huilen en bleef smeken en smeken of iemand wilde luisteren en gewoon mijn telefoon wilde aannemen om met mijn moeder te spreken.

“Plotseling erkende al het personeel mijn bestaan niet meer. Ze keerden hun rug naar me toe, ik heb me nog nooit zo fysiek genegeerd gevoeld in mijn leven.

“Het luchthavenpersoneel kwam en vertelde me dat ik moest vertrekken.”

Woedend

Marissa’s moeder AikWah voegde eraan toe: “Als moeder ben ik woedend, woedend en gewoonweg triest dat één beleefdheidsverzoek ertoe heeft geleid dat mijn dochter van een vlucht terug naar de VS is gehaald.

“Ze vroeg niet om een ander menu of om geen noten meer te serveren, maar alleen om een mededeling.

Marissa slaagde erin een vlucht naar huis te krijgen op dinsdag, vijf dagen na haar geplande vlucht.

Ze besloot haar nieuwe luchtvaartmaatschappij niet op de hoogte te brengen van haar allergie, maar was wel van plan haar Epipens (adrenaline injectie) en allergiemedicatie mee te nemen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marissa K Williamson (@mk_williamson)

Bron: Britse media