Turks vrouwenvolleybalteam start Olympische Spelen met zege op China

Het Turkse vrouwenvolleybalteam, in eigen land bekend als Filenin Sultanları, maakte een vliegende start van hun Olympische Spelen van Tokio 2020 door zondag titelverdediger China in te verslaan.

In de opener van de Olympische poule B in de Ariake Arena in Tokio, won Turkije met 25-21 25-14 25-14, waardoor het een 3-0 overwinning boekte.

China, dat zes Olympische medailles heeft gewonnen in vrouwenvolleybal waaronder drie gouden, werd overrompeld door de Turken voor wie tegenovergestelde hitter Ebrar Karakurt – met haar kenmerkende felroze haar – de weg leidde met 18 punten.

Drie van haar teamgenoten eindigden in de dubbele cijfers, terwijl de verdediging van Turkije ook te goed bleek voor China, met Hande Baladın en libero Simge Aköz die 13 succesvolle digs maakten om de bal in het spel te houden.

Bepaalde Turkse mediakanalen censureerden de beelden van het Turkse team en gebruikten bij hun berichtgeving enkel beelden van de vingers.

Op sociale media werd hier scherp op gereageerd.

Het ontbrak de Chinezen de hele wedstrijd aan samenhang en coach Lang Ping wisselde verschillende keren om de juiste combinatie te vinden, terwijl Turkije in alle drie de sets dezelfde opstelling aanhield.

“Op dit moment zijn we zo blij omdat we weten dat de Chinezen een geweldig team zijn, ze hebben ongelooflijk getalenteerde spelers en ze zijn de Olympische kampioenen,” vertelde Turkije kapitein Eda Dündar, die de wedstrijd leidde met vier blokken, aan verslaggevers.

“Vandaag hebben we heel goed geserveerd … In elk deel van de wedstrijd stonden we aan de leiding. Misschien speelde China niet hun beste spel, maar wij speelden ons beste spel.”

China’s topscorer Zhang Changning (13 punten) zei dat ze “zich vanaf nul moeten voorbereiden” voor de komende wedstrijden.

Turkije’s Ebrar Karakurt (L) viert feest met teamgenoten na winst tegen China in Tokyo 2020 Olympische Spelen Poule B gelijkspel in de Ariake Arena, Tokio, Japan, 25 juli 2021.

Het Turkse vrouwenvolleybalteam heeft op 25 juli hun eerste wedstrijd op de Olympische Spelen in Tokyo gewonnen.

Turkije bezegelde een 3-0 overwinning in Poule B tegen China door in straight sets te winnen, 21-25, 14-25, 14-25 in de Ariake Arena.

Samen met de VS, het Russisch Olympisch Comité, Italië, China en Argentinië strijden ze in de groepsfase. Turkije zal het in hun tweede wedstrijd op 27 juli opnemen tegen Italië.

Bron: Turkse media