Gladiator is een Amerikaanse-Britse film uit 2000 die zich afspeelt in de Romeinse tijd. De film werd geschreven door David Franzoni en geregisseerd door Ridley Scott. Het is een fictief verhaal geïnspireerd op keizer Commodus en zijn vader Marcus Aurelius

De Schotse acteur Mike Mitchell, die speelde in de kassuccessen “Gladiator” en “Braveheart”, werd zondag dood aangetroffen in een jachthaven in het Fethiye district van de provincie Muğla, in het zuidwesten van Turkije.

Volgens een bericht van Demirören News Agency (DHA), was de acteur op vakantie in de badplaats en bezweek aan een hartaanval toen hij een douche nam in de jachthaven gelegen aan de Fevzi Çakmak Avenue in Fethiye.

De directeur van de jachthaven Burak Ardahan kreeg argwaan nadat de acteur lange tijd de douche niet verliet en controleerde hem.

Nadat hij had vastgesteld dat hij was ingestort, riep Ardahan gezondheidswerkers in om zijn toestand te controleren, en zij stelden vast dat hij op tragische wijze was overleden.

Mitchells lichaam werd overgebracht naar het mortuarium van het Forensisch Medisch Instituut van Muğla, waar hij een autopsie zal ondergaan.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het incident, maar een hartaanval lijkt de meest waarschijnlijke oorzaak voor zijn dood.

Ondertussen berichtte ook het Amerikaanse persagentschap TMZ over de dood van de beroemde acteur, waarbij het zich beroept op een vertegenwoordiger van Mitchell.

“Het was heel moeilijk te geloven … de plotselinge dood van een internationale acteur die we hebben geleid, een eerlijk persoon, een echte acteur, een echte vriend, mijn dierbare vriend, heeft ons diep bedroefd,” werd de vertegenwoordiger geciteerd als zeggende.

“Ik ben altijd vereerd geweest om je manager te zijn. Ik wens je vrouw, lieve Denise Mitchell, en je kinderen veel sterkte toe. Je te hebben leren kennen en je vriendschap te hebben verkregen is van onschatbare waarde. Slaap in het licht. Rust in vrede.”

Mike Mitchell

Volgens TMZ, “begon Mitchell als een bodybuilder en steeg naar de top.”

“Hij won Mr. Universe samen met talrijke wereldkampioenschappen fitness van de World Fitness Federation,” zei de website in het verslag.

“Mitchell streed voor een hoop titels, waaronder Britain’s Strongest Man. Hij won vijf Masters Mr. World titels langs de weg. In 2010 kreeg hij de hoogste eer van de WFF (World Fitness Federation), de Living Legend Award.”

Mitchell speelde in vele titels, naast zijn rollen in “Braveheart” en “Gladiator”.

De Schotse acteur speelde ook mee in “One Day Removals,” “City of Hell,” “The Planet,” “Emmerdale” en “Life on the Line.”

Bron: Sabah