Een nieuwe film dat de incidenten in Oost-Anatolië tijdens de Eerste Wereldoorlog vertelt is afgemaakt. Oscarwinnaar Ben Kingsley (Ghandi, Schindler’s List), Josh Hartnett (Black Hawk Down, Pearl Harbor), Hera Hilmar (Anna Karenina, Da Vinci’s Demons), Michiel Huisman (Game of Thrones) en Turkse acteurs Haluk Bilginer en Selcuk Yontem zullen meespelen in de film. 

https://www.youtube.com/watch?v=150pbDWK5ew

De regisseur is Joesph Ruben, bekend van de films Sleeping with the Enemy en The Forgotten. Het script werd geschreven door Jeff Stockwell (Bridge to Terabithia, The Dangerous Lives of Altar Boys). De film situeert zich in de oostelijke provincie Van in 1915. Het gaat over het liefdesverhaal tussen een idealistische Amerikaanse verpleegster en een Turkse officier in de Eerste Wereldoorlog.

het Ottomaanse Rijk

The Ottoman Lieutenant vertelt het verhaal van een Amerikaanse dokter genaamd Jude, gespeeld door Hartnett, die teleurgesteld is in de onrechtvaardigheid van zijn land en Lillie, gespeeld door Hilmar, een idealistische jonge vrouw die Amerika verlaat om Jude te vergezellen tijdens zijn dienst in het Ottomaans Rijk. In een periode van wereldwijde oorlog, wordt Lillie verliefd op Ottomaans luitenant Ismail, gespeeld door Huisman. Met de erger wordende oorlog moet Lillie kiezen of ze voor zichzelf zal leven of voor anderen.

Leed en verlies

“We wilden het publiek tonen wat er gebeurde tijdens de Eerste Wereldoorlog in Oost-Anatolië op een objectieve en respectvolle manier voor het leed en verlies van zowel Turken als Armenen”, zei een van de producers van de film, Stephen Brown. Opnames vonden niet alleen plaats in Cappadocië en Istanbul maar ook in de Barrandov Studios in Praag. De Noord-Amerikaanse première zal plaatsvinden in Los Angeles.

Hurriyet