Het lichaam van een 4-jarig meisje werd teruggevonden op 2 juli in de oostelijke provincie Ağrı. Het meisje verhongerde tot de dood. Dat zijn de eerste bevindingen nadat er “geen sporen van slagen” of “seksueel misbruik zijn teruggevonden”. Dat liet de gouverneur van Ağrı – Süleyman Elban weten op 3 juli.

Leyla Aydemir werd als vermist opgegeven op 15 juni nadat ze met haar ouders naar haar grootvader in Bezirhane was afgereisd.

Gedurende 18 dagen hebben onderzoeksteams putten gegraven, rietvelden nauwkeurig geïnspecteerd en zijn ze afgedaald in de waterputten van het dorp. Deze zoekacties leverden geen resultaat op

2-tal kilometer verwijderd van het dorp

Aydemir werd uiteindelijk dood teruggevonden op 2 juli bij de oever van een rivier, zo’n 2-tal kilometer verwijderd van het dorp.

Minister van Binnenlandse zaken Süleyman Soylu liet op 2 juli weten dat de omgeving meerdere keren werd onderzocht tijdens de afgelopen twee weken.

De resultaten van de autopsie

“Voorlopig denken we dat ze na haar overlijden naar hier werd gebracht, maar we wachten de resultaten van de autopsie af”, zei hij tijdens een live interview met de private omroep CNN Türk.

“Geen sporen van geweld of verwonding”

Gouverneur Elban zei dat de rode vlekken op het lichaam van het meisje oorspronkelijk beschouwd werden als het resultaat van geweld, maar deze mogelijkheid is uitgesloten nadat experts hebben geconcludeerd dat ze het resultaat waren van zonnebrand.

Blijven onderzoeken

“Er zijn geen sporen van geweld of verwonding op haar lichaam. Er is ook geen spoor van seksueel misbruik,” zei de gouverneur op 2 juli. Hij benadrukte dat de drie aanklagers de mogelijkheid van een kidnapping niet uitsluiten.

Hoofdpunten van het nieuws

“Eén verdachte is aangehouden” voegde de gouverneur nog toe.

“Vermiste kinderen” vormden de hoofdpunten van het nieuws over heel Turkije tijdens de afgelopen twee weken. Sinds 3 juli werden er minstens drie kinderen toegevoegd aan de lijst met vermiste kinderen.

Vermiste kinderen

De 6 jarige Ufuk Tatar uit de zuidelijke provincie Hatay, de 15 jarige Salih Oral uit de oostelijke provincie Siirt en de 14 jarige Yusuf Yilmaz uit de zuidoostelijke provincie Diyarbakır zijn de laatste toevoegingen aan de lijst van vermiste kinderen die de hoofdpunten vormden in de Turkse media.

De terreurorganisatie PKK staat ervoor bekend om ook kinderen te ontvoeren om ze dan in te zetten tegen burgers in Turkije.

Hurriyet

T.B.