Rahmi Akman en Merve Akman

Turkse aanklagers hebben 70 jaar gevangenisstraf geëist voor een moeder en stiefvader die ervan beschuldigd worden hun twee kinderen seksueel en lichamelijk te hebben misbruikt in een zaak die bij het publiek bekend staat als het Elmalı-proces.

De 15-jarige oom van de kinderen staat ook terecht in deze zaak en riskeert 30 jaar gevangenisstraf.

Turkse aanklagers hebben 70 jaar gevangenisstraf geëist tegen een moeder en stiefvader op beschuldiging van het seksueel en fysiek misbruiken van hun twee kinderen, in een zaak die bekend is geworden als het Elmali-proces, meldde het persbureau Demirören op 9 november.

De broer van de moeder van de kinderen staat ook terecht in deze zaak en riskeert 30 jaar gevangenisstraf.

Afgelopen juni diende de grootmoeder van de kinderen een strafklacht in tegen de moeder Merve A. en haar huidige echtgenoot Rahmi A. op beschuldiging van seksueel misbruik van hun zesjarige en negenjarige kinderen.

Het bureau van de openbare aanklager heeft vervolgens overleg gepleegd met het Centrum voor toezicht op kinderen en hun ambtenaren gevraagd de verklaringen van de kinderen op te nemen.

De kinderen vertelden de autoriteiten dat zij seksueel en lichamelijk waren misbruikt door hun stiefvader, hun oom S.C.G. en de vriendjes van hun moeder. De kinderen legden uit wat hen was overkomen door middel van tekeningen, die later uitlekten op sociale media.

De moeder Merve A. en de stiefvader Rahmi A. werden in de eerste zitting op 16 oktober 2020 gearresteerd, maar werden in afwachting van hun veroordeling in de derde zitting op 5 jan. 2021 vrijgelaten. De kinderen werden later onder staatsbescherming geplaatst.

Tijdens een hoorzitting op 9 november presenteerde de openbare aanklager zijn definitieve strafadvies (“esas hakkında mütalaa”) aan de rechtbank, waarin hij eiste dat de moeder en stiefvader elk tot 70 jaar gevangenisstraf worden veroordeeld, terwijl de oom 30 jaar gevangenisstraf krijgt.

“Ik heb nog nooit zoiets engs gezien als die foto.,” aldus een reactie van een gebruiker op sociale media

De volgende hoorzitting in de zaak zal op 15 november plaatsvinden in de Elmalı Zware Strafrechtbank.

De zaak van de kinderen leidde tot wijdverbreid protest onder het publiek toen zij in juni van dit jaar werd onthuld onder de naam Elmalı-rechtszaak naar de wijk van het mediterrane Antalya waar de kinderen woonden.

Turkije woedend over vrijlating ouders die kinderen “verkochten” voor seks

Bron: Turkse media