De Turkse volleybalster Ebrar Karakurt werd het doelwit van homofobe aanvallen nadat ze een foto met haar vriendin deelde, wat haar er helaas toe bracht de foto snel van haar sociale media te verwijderen.

De Turkse volleybalspeelster Ebrar Karakurt werd het doelwit van homofobe aanvallen nadat ze een foto van zichzelf met haar vriendin op haar Instagram-account had geplaatst.

Karakurt heeft in de schijnwerpers gestaan vanwege haar succes in het nationale volleybalteam op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio, waar de Turkse ploeg tot de kwartfinale steeg.

De foto van Karakurt die homofobe aanvallen uitlokte, toonde haar vooroverbuigend om te poseren met een blonde vrouw die ze bij haar middel vasthield. Het gezicht van de andere vrouw was bedekt met de telefoon waarmee de foto was genomen.

Zelfs Ahmet Mahmut Ünlü, een populaire Turkse prediker, sprak zich uit tegen de foto.

Een reeks Turkse publieke figuren verdedigde Karakurt tegen de homofobe aanvallen en benadrukten het uitstekende succes van de atlete in tegenstelling tot haar seksuele geaardheid.

“Waar het gesprek ook over gaat, het belangrijkste om in gedachten te houden is dat Ebrar zich niets aantrekt van wat er over haar gezegd wordt! Ze geeft er alleen om haar werk zo goed mogelijk te doen. De rest gaat mij niet aan, noch jou, noch iemand anders,” schreef Karakurt’s teamgenoot Naz Aydemir Akyol.

“Wees altijd wie je bent, want de Ebrar die wij kennen is heel bijzonder, heel mooi,” schreef een andere teamgenoot van Karakurt, Hande Baladın.

“Ga door met je ambitie, je strijd, en met je weerspiegeling van de vreugde van het spel aan het publiek, Ebrar,” schreef professioneel basketballer Sinan Güler.

“Ebrar Karakurt is een karakter dat zich omhoog klauwde naar het nationale team omdat ze het verdient, die haar beroep op internationaal niveau uitvoert, een goede teamgenoot die niet opgeeft tot het einde, een goede sport die hard werkt en wint. Aarzel niet om naar haar op te kijken,” schreef de Turkse sportpresentator İsmail Şenol.

“Wat is de liefde van mensen voor jou, wat is het voor jou van wie mensen houden, wat is het voor jou, wat is het voor jou!” schreef de Turkse auteur Ahmet Ümit vergezeld van een foto van Karakurt.

“Haar privéleven gaat niemand iets aan, behalve haar eigen. Punt!” schreef de Turkse popzangeres Demet Akalın, bekend om haar steun aan president Recep Tayyip Erdoğan.

“Je bent onze trots met je sport, je succes, je dromen, je doelen, je ambitie en je talent, Ebrar!” schreef de Turkse actrice Doğa Rutkay.

“Ik hoop dat je gelukkig bent met wie je ook liefhebt,” schreef de afgevaardigde van de Turkse Arbeiderspartij (TİP) Sera Kadıgil.

Bron: Turkse media