Het Russische ministerie van Defensie zei dat de amfibische Beriev BE-200 neerstortte toen hij probeerde te landen in de provincie Adana. Het vliegtuig vervoerde volgens het ministerie vijf Russische militairen en drie Turkse officieren.

Een van Rusland gehuurd blusvliegtuig is neergestort in het zuiden van Turkije. Aan boord bevonden zich vijf Russische soldaten en drie Turkse burgers.

Een brandbestrijdingsvliegtuig met acht mensen aan boord is zaterdag neergestort in het zuiden van Turkije, aldus media.

Iedereen aan boord, inclusief de Russische piloten en Turkse functionarissen, is omgekomen.

Het blusvliegtuig stortte neer in de berg in de zuidelijke regio van Turkije, Kahramanmaraş.

Het vliegtuig vervoerde vijf Russische militairen en drie Turkse functionarissen, aldus het Russische ministerie van Defensie.

Gebruikers van sociale media verspreidden beelden waarop een zwarte rookpluim te zien is die uit de crashplaats komt.

Het Turkse staatspersbureau Anadolu meldde dat reddingswerkers zich naar de plaats van het ongeluk hadden gehaast. Op televisiebeelden waren rookpluimen te zien die uit een bergachtig gebied opstegen.

Volgens “andere media” blijft onduidelijk of de bemanning het heeft overleefd.

Een blusvliegtuig van het Turkse Directoraat-generaal Bosbouw is zaterdag neergestort in de zuidelijke provincie Kahramanmaras.

Het contact met het vliegtuig, dat van Rusland was gehuurd om te helpen bij de bestrijding van een bosbrand in Kahramanmaras, werd verbroken, vertelde gouverneur Omer Faruk Coskun aan Anadolu Agency.

Een groot aantal zoek- en reddingsteams werden naar de regio gestuurd, voegde Coskun eraan toe.

De oorzaak van de crash blijft onbekend.

Volgens het persagentschap Demirören is het vliegtuig neergestort toen het een brand aan het bestrijden was in een bos rond de Bertiz-regio. Het zei dat de oorzaak van de crash nog niet was vastgesteld.

Bosbranden

De bosbranden in het Turkse Middellandse Zeegebied, die eind juli uitbraken, hebben duizenden hectaren bos in de as gelegd, vooral in de kustprovincies Mugla en Antalya.

De Turkse minister van Bosbouw, Bekir Pakdemirli, zei donderdag dat 299 branden in 16 dagen onder controle zijn gebracht door brandweerlieden, helikopters en vliegtuigen.

Acht mensen zijn omgekomen in de bosbranden, die ontstonden nadat Turkije en het hele Middellandse Zeegebied een aanhoudende hittegolf hadden doorstaan.

Volgens klimaatwetenschappers lijdt het weinig twijfel dat de klimaatverandering als gevolg van de verbranding van kolen, olie en aardgas tot meer extreme verschijnselen leidt, zoals hittegolven, droogtes, bosbranden, overstromingen en stormen.

Anadolu zei dat het vliegtuig dat neerstortte ook branden had bestreden in Antalya.

Bron: Anadolu Agency