Het in Nederland wonende echtpaar Akyürek kwam naar Turgutlu, een stad in de Turkse provincie Manisa, voor een vakantie.

Het noodlot sloeg toe wanneer hun dochter Nira Akyürek (10) besloot het zwembad te betreden. Nadat ze uit het zwembad kwam, werd vernomen dat de kleine Nira in elkaar zakte.

Het lichaam van het kleine meisje werd naar het Medisch Onderzoeksbureau van Izmir gebracht om de precieze doodsoorzaak vast te stellen.

De dochters van Elmas en Zati Akyürek, die naar Turkije kwamen voor een vakantie in Nederland, brachten tijd door in het zwembad in de tuin van het terrein waar haar grootvader Hayati Ozturk woonde in de wijk Turgutlu van Manisa.

Nira zakte in elkaar nadat ze uit het zwembad was gekomen..

Anderzijds werd vernomen dat Nira Akyürek in Nederland woonde met haar moeder Elmas en vader Zati Akyürek en naar Turgutlu kwam voor een vakantie.

Nira Akyurek (10), die met haar familie in Nederland woont, kwam onlangs naar Manisa Turgutlu om haar grootvader Hayati Ozturk en haar grootmoeder te bezoeken

Nira, die aan het bijpraten was met haar oudsten, is eergisteren rond 15.30 uur plotseling in elkaar gezakt terwijl ze bij het zwembad in de tuin van de camping was.

Men heeft vernomen dat het lichaam van de 10-jarige Nira gisteren in Turgutlu, een stad in de Turkse provincie Manisa, werd begraven.

Bron: Takvim