Op 16 juli werd de 27-jarige universiteitsstudente Pınar Gültekin als vermist opgegeven in het district Ula, provincie Muğla.

Uiteindelijk werd haar lichaam gevonden in de bossen van het district Menteşe. Na onderzoek bleek ze vermoord te zijn. Volgens de krant Evrensel werd er al een verdachte opgepakt: Cemal Metin Avcı, de ex-partner van Pınar Gültekin.

De man zou Gültekin vermoord hebben omdat ze niet langer een relatie met hem wilde hebben. De bar-manager nam haar mee in zijn auto naar zijn landhuisje. Hij wilde met haar praten, maar uiteindelijk vermoordde hij haar.

Eerst zou hij haar bewusteloos geslagen hebben, waarna hij haar wurgde.

Anadolu Agency zegt dat hij alles bekend heeft. Na Gültekin’s dood stopte hij haar lichaam in een vat, en begroef haar in het bos.

Vermoedelijk zou de dader de vat in brand gestoken hebben en daarover zou hij cement gegoten hebben.

Volgens Hürriyet schoof de verdachte Cemal de verantwoordelijkheid af op Gültekin. Daders van vrouwenmoord doen dat wel vaker.

“Ik had een buitenechtelijke relatie met Pınar, maar de laatste tijd vroeg ze me geregeld om geld, of anders zou ze alles aan mijn vrouw vertellen”, verklaarde hij.

“Die dag vroeg ze opnieuw om geld. Ik wilde haar wat geven, maar we begonnen weer ruzie te maken. Uiteindelijk werd ik zo woedend dat ik agressief werd, en plots was ze dood.”

Minister van Gezin, Sociale Zaken en werk Zehra Zümrüt Selçuk reageerde op het voorval via Twitter.

“Deze daad, waarvan een jonge vrouw het slachtoffer werd, heeft ons in ons hart geraakt. Mijn ministerie zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de dader de zwaarst mogelijke straf krijgt.”

De dood van Gültekin heeft veel verontwaardiging veroorzaakt op sociale media. Met de hashtag #PınarGültekin drukken onder meer politici en mensenrechtenactivisten hun woede uit over het voorval.

Er werd ook veel verwezen naar het belang van de conventie van Istanboel, waar de overheid zich mogelijk uit zou terugtrekken.

K.L.

(Bron: Bianet)