Een 17-jarige Turkse jongen die vorige week dinsdag op de treinsporen sprong om een dakloze man te redden, is om het leven gekomen. De feiten deden zich voor in het Ostendstrasse-station van de Duitse stad Frankfurt.

Mustafa Sözen, laborant in opleiding, was aan het wachten op de trein toen hij opeens een man op de sporen zag vallen. Sözen en een niet-geïdentificeerde man van Indiase afkomst sprongen op de sporen en trokken de onbekende dakloze man in veiligheid. De andere redder slaagde erin de sporen te verlaten, maar Sözen niet. Hij werd geraakt door een binnenkomende trein en stierf ter plekke.

De geredde man die achteraf dronken bleek te zijn, ontsnapte zonder verwondingen. De vader van de omgekomen tiener zei in een interview met Anadolu Agency dat Mustafa “een ware engel was” die zijn leven heeft opgeofferd voor een onbekende. Hij uitte ook felle kritiek op de Duitse politie die in de eerste instantie beweerde dat er sprake was van spoorlopen.

De Duitse politie zei dat er geen actieve bewakingscamera’s waren die het incident konden vastleggen. Sözen zal worden overgebracht naar Nazilli in het westen van Turkije waar hij zal worden begraven

Sabah
O.A.