De gemeente Kütahya, die wordt geleid door de Nationalistische Bewegingspartij (MHP) van de regering, bereidt de bouw voor van een toren in de vorm van een vaas in het stadscentrum en zal in totaal 45 miljoen lira (2,8 miljoen euro) uitgeven aan het controversiële project.

De gemeente Kütahya, die wordt geleid door de Nationalistische Beweging Partij (MHP), zal in totaal 45 miljoen Turkse lira uitgeven voor een 70 meter lange toren die zij van plan is te bouwen in het centrum van de stad.

De toren zal de vorm van een vaas krijgen, meldde dagblad Birgün op 18 april.

De gemeente diende op 17 maart een aanvraag in bij het ministerie van Milieu om een milieueffectrapportage (MER) voor het project te ontvangen. Op 12 april liet het ministerie weten dat een MEB-rapport voor een dergelijk project niet nodig zou zijn.

In haar aanvraag verklaarde de gemeente dat de kosten van het project 45 miljoen lira zullen bedragen en dat het zal worden gebouwd op een terrein van 13.136 vierkante meter.

De toren zal dienen als toeristisch observatieterras en als recreatiefaciliteit. Volgens de gemeente zal de toren een “aantrekkingspool” worden en zelfs mensen uit andere steden aantrekken.

De gemeente heeft al 620.500 lira uitgegeven voor het controversiële project in 2020 en 2021, hoewel er nog geen werkzaamheden met betrekking tot de bouw ervan zijn ondernomen.

Bron: Hürriyet