Archeologen hebben zeldzame 2000 jaar oude make-up en sieraden ontdekt tijdens opgravingen in de oude Romeinse stad Aizanoi in de provincie Kütahya in Turkije, zo meldden rapporten zaterdag. Bekijk hier de beelden. 

De opgravingen, die zijn uitgevoerd in samenwerking met het Kütahya Gouvernement en de Dumlupınar Universiteit, werden uitgevoerd ten oosten van de Tempel van Zeus, vertelde professor Gökhan Coşkun, het hoofd van de afdeling Archeologie van DU.

Coşkun merkte op dat ze tijdens de opgravingen op de marktplaats in de oude stad 2000 jaar oude winkels hadden gevonden en zei dat ze de overblijfselen van een cosmetica- en sieradenwinkel hadden gevonden.

“We ontdekten dat de winkel parfum, sieraden en make-up producten verkocht,” zei hij, eraan toevoegend dat ze veel parfumflesjes, sieraden en make-up hadden gevonden. Bekijk hier de uitzonderlijke foto’s.

“Vrouwen waren altijd vrouwen,” zei de professor en hij merkte op dat ze blushes en oogschaduw hadden gevonden bij de opgravingen.

“We weten dat de oude Romeinen hun oogschaduw en blush in oesterschelpen bewaarden en we vonden talloze oesterschelpen in de winkels waar we opgravingen deden,” zei Coşkun.

De professor zei dat de archeologen make-up producten in 10 verschillende kleuren en verschillende soorten haaraccessoires en sieraden hadden ontdekt.

Er wordt gezegd dat de prachtige gebouwen van Aizanoi, te beginnen met de bouw van de Tempel van Zeus, de stad beroemd hebben gemaakt.

Sinds 1970 worden er regelmatig opgravingen uitgevoerd.

Bron: Sabah