Stadsbestuur in Noord-Turkije geeft bijna 6 miljoen lira uit aan decoratieve fonteinen

Het stadsbestuur van het Noord-Turkse Çorum heeft bijna 6 miljoen lira (802.454 Euro) uitgegeven aan decoratieve fonteinen. Een parlementslid van de oppositie beweert dat bijna de helft van dat bedrag naar slechts twee bedrijven is doorgesluisd.

Het stadsbestuur van Çorum heeft maar liefst TL 5.984.000 gespendeerd om 18 decoratieve fonteinen te plaatsen in de stad. Dat zegt een CHP-parlementslid.

“De bouw kostte 2.257.000 lira. Voor onderhoud en reparaties werd drie miljoen lira uitgetrokken. In totaal heeft het stadsbestuur 5,984.000 lira uitgegeven aan fonteinen,” zegt Tuncay Yılmaz, parlementslid voor de Republikeinse Volkspartij (CHP).

Bovendien gingen er twee grote sommen geld voor de onderhoudskosten naar dezelfde twee bedrijven: de ene rekende 834.670 lira, de andere een slordige 2.163.594 lira.

Die onderhoudskost van ongeveer drie miljoen lira staat gelijk met 1290 minimumlonen. Daarmee kan je elke maand 15 mensen inhuren om de fonteinen schoon te houden, zegt Yılmaz.

“Heeft het stadsbestuur zelf geen 15 werknemers die dat kunnen doen? Is dat de reden dat er 3 miljoen betaald moest worden aan twee bedrijven?”

De burgemeester die opdracht gaf voor de bouw van de fonteinen was Muzaffer Külcü van de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP). Begin 2018 stapte hij op, op bevel van president Recep Tayyip Erdoğan.

Het stadsbestuur gaf geen commentaar op Yılmaz’ beweringen en communiceert überhaupt niet over de hele kwestie.

Bron: Hurriyet

S.V.R.