Gerd Muller (links) en (rechts) Vluchtelingkind wacht op de Griekse eiland Lesbos, wacht op vervoer.

De Duitse Minister voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, Gerd Muller, heeft felle kritiek geuit op de staat van de migranten- vluchtelingenkampen in Griekenland.

In een interview met de Rheinische Post, een Duitse krant, zei hij dat “het schandalig is dat dergelijke omstandigheden toegelaten zijn in het midden van Europa.”

Hij voegde daarbij toe dat ongeveer 20.000 mensen moeten verblijven in een centrum dat is voorzien voor 3.000 migranten. Volgens de Minister zouden bevoegde overheden de rechten en waardigheid van de mensen in deze centra koste wat kost moeten verzekeren.

Daarbij voegde Muller toe dat een nieuw ingevoerd mechanisme, dat onbegeleide vluchtelingenkinderen verdeeld onder verschillende deelnemende EU-landen, het probleem niet zal oplossen. Het initiatief werd eerder dit jaar door de Europese Commissie in het leven geroepen en hoopt hiermee 1.600 vluchtelingen onderdak te bieden in de verschillende lidstaten. Duitsland heeft in dit kader tot op heden 47 kinderen onderdak geboden.

Sabah

O.A.