Nieuwe maatregelen op luchthavens moeten 2de uitbraakgolf van COVID-19 voorkomen

In Turkije worden de coronamaatregelen stilaan versoepeld omdat er steeds minder besmettingen zijn. Zo gaan bedrijven weer open, en ook het vliegverkeer wordt binnenkort hervat.

Luchthavens gaan wel open met bijkomende maatregelen om de volksgezondheid te beschermen. Dat tweette Huseyin Keskin, hoofd van de dienst van staatsluchthavens (DHMI), op 11 mei.

Op luchthavens zal alles zo georganiseerd worden dat de regels van sociale afstand gerespecteerd kunnen worden. Dat gebeurt met de wachtrijen aan de incheckbalies en met de ruimtes waar de mensen kunnen zitten.

“Om fysiek contact zoveel mogelijk te voorkomen zullen ook de nodige maatregelen worden genomen bij de verwerking van bagage. Er komt voldoende afstand tussen de bagagebanden.”

Volgens Keskin worden de maatregelen genomen in de hele luchthaven, vanaf het binnenkomen tot het instappen in het vliegtuig. De nieuwe maatregelen, die het nieuwe normaal worden, moeten ervoor zorgen dat luchthavens vrij blijven van COVID-19.

Op 10 mei waren er volgens minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca nog 42.180 mensen besmet met COVID-19. Ook zijn bijna 100.000 mensen genezen verklaard.

K.L.

(Bron: Anadolu Ajansi)