Foto: theladbible.com | Links: Angelina Jolie en rechts: Cristiano Ronaldo

De opnames voor de trailer en de nieuwe serie “Hayat Köprüsü” (Brug van het leven), met internationale namen als Angelina Jolie en voetballer Cristiano Ronaldo, werden deze week ingeblikt in de Turkse stad Gaziantep.

De serie zal het epische verhaal vertellen van een Syrisch gezin dat hun door oorlog geteisterd land verlaat en zich vestigt in Turkije.

De bloedstollende serie, met de veelzeggende slogan “Of je blijft en sterft, of je komt naar hier en leeft”, zal worden opgenomen door de Turkse film directeur Eyüp Dirlik. Door de contacten van het productieteam in het buitenland zal de film naar alle waarschijnlijkheid een international project worden tussen verschillende landen.

Sterrencast

De cinecast verklaarde dat verschillende internationale acteurs interesse hebben getoond voor het project, waaronder Angelina Jolie en Ronaldo. Dirlik zei ook dat verschillende sterren naar Gaziantep zullen reizen om het project te ondersteunen.

Gaziantep

Fatma Şahin, de burgemeester van Gaziantep noemde de plot van de serie aangrijpend, omdat het verhaal zal draaien rond liefde, drama, familiebanden en de strijd ‘om te bestaan’. Het verhaal gaat ook over het leven van het gezin in de stad en de gastvrijheid van haar inwoners.

‘les voor de mensheid’

Volgens de hoofdrolspeelster, Perihan Savaş, zal men in maart beginnen met het filmen van de serie. Naar eigen zeggen was de actrice opgetogen om deel te nemen aan een project, dat volgens haar ook kan gezien worden “als een les voor de mensheid”.

Sabah