De hoofdwoordvoerder İbrahim Kalın en de hoofd-editeur Ivo Molinas van de ‘Şalom weekly’, hebben de publicatie van een cartoon uit de “Gırgır”, een magazine veroordeeld. Dit omdat de cartoon antisemitisch zou zijn.

Şalom is een joodse krant, die wekelijks verschijnt in Turkije. Ze covert voornamelijk het nieuws over de Joodse gemeenschap in Turkije.

“Dit is geen humor, satire of vrijheid van meningsuiting. Dit is pure haat, een haatmisdrijf. Ik veroordeel deze onrespectvolle daad die het geloof wil aanvallen,” schreef Kalın op Twitter.

 

Ivo Molinas veroordeelde de cartoon ook, hij schreef: “Deze cartoon is blijkbaar van Gırgır magazine. Wat een schandaal, dit is respectloos”.

Klachten

Gırgır, een magazine die gratis wordt uitgedeeld en wordt gefinancierd door de Turkse krant Sözcü, heeft na een overvloed aan klachten en veroordelingen op sociale media laten weten dat ze distributie en productie van de magazine zullen stopzetten. Ze lieten ook weten dat de artiest achter de cartoon zou worden aangeklaagd.

Sabah, Hurriyet