De oproep van een dorpsbewoonster voor donaties om negen pups te voeden, werd door dierenliefhebbers uit heel Turkije beantwoord.

Het oosten van Turkije staat bekend voor haar hoge bergen en koude winters. Deze omstandigheden leidde een 52-jarige dorpsbewoonster tot een noodkreet naar de buitenwereld om voedsel, na de geboorte van negen pups in haar dorp. Tot overmaat van ramp kon het teefje, ‘Gümüş’, niet genoeg melk produceren voor haar kroost. Om de honden van een zekere hongerdood te redden, maakte de 52- jarige Ruhiser Yıldırım een oproep via het internet voor donaties.

Ton hondenvoedsel

Verschillende dierenvrienden zagen de oproep van Yıldırım en verstuurden een veelheid aan hondenbrokken. De ‘pups-liefhebbende filantropisten’ uit steden als Istanbul, Bursa en Ankara, verstuurden maar liefst één ton hondenvoedsel voor de hongerige pups in het dorp.

Hongerdood

In een interview met de krant Sabah vertelde Yıldırım dat het dorp in de winter veelal onbewoond is. Verder vertelde ze verrast te zijn, dat Gümüş negen pups had gebaard. Een nog grote schok volgde wanneer ze zag dat het teefje niet genoeg melk voor de pups kon produceren, waardoor één van de pups uiteindelijk stierf.

Sociale media

Na de dood van de pup lanceerde Yıldırım een oproep via de sociale media om eten in te zamelen voor de resterende honden. “Onze hond baarde negen pups, één van hen stierf nadat de moeder niet genoeg melk kon geven. Hierop besloot ik om een oproep te lanceren via de sociale media. Verschillende goedaardige personen verstuurden ons hondenvoedsel via de post. Vandaag zijn er nog altijd personen die me contacteren voor donaties of voedselinzamelingen,” aldus Yıldırım.

Goedaardige burgers

Yıldırım uitte haar dankbaarheid en verklaarde dat ze niet had verwacht dat haar oproep via de sociale media zoveel gehoor ging krijgen: “Wij hebben zelfs genoeg eten om de dieren uit het naburige dorp te bevoorraden. Moge God al deze goedaardige burgers bedanken voor het voedsel dat ze blijven verzenden. We geven het aan onze honden, katten en aan alle dieren uit de naburige dorpen, zodat geen enkel beest honger lijdt,” zei een dankbare Yıldırım.

Sabah.