Foto: Iraakse imam 'Mala Ali Kurdistani'

De Turkse politie heeft een inval gedaan in het kantoor van een Iraakse gebedsgenezer in het Istanbulse Başakşehir na meerdere klachten over mishandeling.

Mullah Ali Kalak, beter bekend als Mala Ali Kurdistani, was niet op het adres aanwezig.

De Turkse politie heeft op 3 augustus een inval gedaan in het kantoor van een zogenaamde Irakese gebedsgenezer in Başakşehir in Istanbul.

Mullah Ali Kalak, beter bekend als Mala Ali Kurdistani, was ten tijde van de inval niet op het adres aanwezig.

De inval werd uitgevoerd nadat de politie meerdere klachten had ontvangen over de man die klanten in elkaar zou hebben geslagen “om ze te genezen”.

video

Kalak verliet vorig jaar Irak, waar hij werd gezocht, en zette zijn “praktijken” voort in Saoedi-Arabië. Hij werd in februari vorig jaar gearresteerd in Medina, voordat hij weer opdook in het Istanbulse Başakşehir.

Kalak is in opspraak geraakt door video’s waarop te zien zou zijn hoe hij zieken, bezetenen en gehandicapten geneest aan de hand van Koranverzen.

Honderden mensen bezochten het kantoor van Kalak in Istanbul nadat hij zijn “genezingspraktijken” op sociale media had aangekondigd. Een van zijn klanten, een ouder van een kind met autisme, nam zijn mishandelingen op en liet ze aan de politie zien.

Drie mensen in zijn kantoor werden aangehouden.

Vreemd genoeg sloegen de mensen die Kalak voor zijn kantoor opwachtten om genezen te worden, degenen die over hem klaagden in elkaar.

“Misschien ging hij ons genezen. Waarom zijn jullie naar de politie gegaan?” vroegen sommigen van hen.

Bron: Turkse media