Een AKP-districtsburgemeester in de zuidelijke provincie Antalya heeft gezegd dat de nieuwe huizen die zullen worden gebouwd door het door de regering gesteunde huisvestingsagentschap TOKİ in de door brand getroffen gebieden, de eigenaars van oude huizen zullen doen wensen dat hun huizen “ook waren afgebrand”.

De burgemeester van het mediterrane Antalya’s Gündoğmuş district, Mehmet Özeren, heeft kritiek gekregen over zijn opmerkingen over burgers wier huizen zijn afgebrand tijdens dagenlange bosbranden.

“Voor onze burgers van wie de huizen onbruikbaar zijn geworden, zal TOKİ [Turkije’s Dienst voor Huisvesting Ontwikkeling] huizen bouwen voor hen op de manier die zij willen, met een terugbetalingstermijn van 20 jaar. Burgers wier huizen erg oud zijn, zullen dan zeggen: ‘We zouden willen dat onze huizen ook waren afgebrand’,” zei Özeren, van de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP).

Özeren deed de uitspraken tijdens een interview met Alanyalı TV, dat hij ook deelde op zijn persoonlijke Facebook-account.

Nog voor de branden geblust waren, kondigde het door de regering gesteunde huisvestingsagentschap TOKİ aan dat het al plannen had voorbereid om de verwoeste gebieden te herontwikkelen.

Het zei dat het binnen een jaar zal beginnen met de verkoop van de nieuwe huizen aan de mensen die geen plaats hebben om te wonen na de branden.

Bron: Turkse media