De Turkse minister van Binnenlandse Zaken, Süleyman Soylu, heeft meegedeeld dat de Atatürk-belediger die onlangs een “verontwaardigende” video had gedeeld, werd aangehouden door de politie.

video

“De persoon die de video heeft opgenomen alsook de persoon die de beledigende uitspraken deed, werden ingerekend door de politie,” schreef Soylu dinsdag op zijn Twitter-account.

De video die recent opdook waarin een man voor het standbeeld van Atatürk stond en hem op alle manieren beledigde, lokte publieke verontwaardiging op sociale media. Duizenden mensen namen de kwestie naar Twitter met de hashtag “AtayaUzananEliKırarız!” (“Wij zullen de handen breken van degenen die Atatürk beledigen”). De woedende menigte riep op tot een onderzoek naar het incident.

De Turkse wet inzake “misdaden tegen Atatürk” (5816), beschermt de nagedachtenis van de oprichter van de moderne Turkse republiek. Een overtreding van deze wet kan leiden tot een gevangenisstraf van maximaal drie jaar.

 

Hurriyet

O.A.

WELLICHT IS JE OPGEVALLEN DAT DOOR HET NIEUWE ALGORITME VAN FACEBOOK JE MINDER VAN ONZE UPDATES ZIET VERSCHIJNEN OP JE NIEUWSOVERZICHT. KLIK HIER EN KRIJG DAGELIJKS ALLE UPDATES VIA WHATSAPP.