Aras Bulut Iynemli, een Turkse acteur die voor verschillende tv-series een aantal bekende personages tot leven heeft gewekt, maakt zich op voor een nieuw project waarin hij de hoofdrol zal spelen met de wereldberoemde actrice Emma Watson.

Het langverwachte Disney+ project zal in juni in Turkije worden uitgezonden met de lancering van de serie Atatürk.

Iynemli kondigde aan dat hij de rol van Mustafa Kemal Atatürk, de grondlegger van Turkije, in de serie zal spelen en zei dat hij vereerd was om de rol te spelen.

Volgens Birsen Altuntaş van tv100 zal de Britse actrice Emma Watson, die vooral bekend is als Hermelien in de populaire Harry Potter filmserie, ook de hoofdrol spelen met Iynemli.

Deze samenwerking heeft in Turkije al voor heel wat opschudding gezorgd.

Iynemli is bekend voor zijn rollen in gerenommeerde Turkse series “Muhteşem Yüzyıl” (“Magnificient Century”) en “Çukur” (“The Pit”), naast zijn hoofdrol in de “Yedinci Koğuştaki Mucize” (“Miracle in Cell No.7”), de enorm populaire Turkse inzending voor Oscars.

Oscarwinnaar Hans Zimmer, die de muziek voorbereidde voor Denis Villeneuve’s kaskraker “Dune”, zal de muziek componeren voor de serie Atatürk, waarvan het eerste seizoen uit zes afleveringen bestaat.

Bron: Sabah