In de wijk Ortahisar in Trabzon hebben twee mensen gisterenavond een affiche van Atatürk van zijn plaats gerukt en op de grond gegooid.

In een verklaring na het incident kondigde de politie van Trabzon aan dat twee personen waren opgepakt. Een van de verdachten, V.E., werd gearresteerd, terwijl de andere verdachte werd vrijgelaten.

De eigenaar van de winkel waar accessoires voor mobiele telefoons worden verkocht aan de Kemerkaya Mahallesi Cevdet Akçay straat merkte dat de Turkse vlag met Atatürk die voor de winkel hing, niet op zijn plaats hing. Toen hij zag dat de vlag op straat werd weggegooid, bekeek de eigenaar de opnamen van de camera’s.

De politie stelde een onderzoek in nadat de beelden van het incident zich via de sociale media hadden verspreid en stelde vast dat het V.E. was die de vlag op de grond gooide en A.S. die bij hem was.

In de verklaring van de politie over dit onderwerp staat het volgende:

“In de onderzoeken die zijn uitgevoerd met betrekking tot de aanval op de Turkse vlag met Atatürk, is vastgesteld dat V.E. en zijn kompaan A.S. degenen waren die de Turkse vlag hadden neergehaald. Tegen hen is een gerechtelijk onderzoek ingesteld wegens “het publiekelijk beledigen van de nagedachtenis van Atatürk en het beledigen van de tekenen van soevereiniteit van de staat”.

De twee verdachten die door de teams van de Provinciale Veiligheidsdirectie werden aangehouden, zijn na de procedures op het politiebureau naar het gerechtsgebouw doorverwezen.

Bron: Sözcü