De dood van Yusuf Nail Alan, een Turkse vrachtwagenchauffeur, die stierf onder verdachte omstandigheden heeft ophef veroorzaakt in de Turkse gemeenschap. Dat schrijft de Turkse krant Sabah.

Zijn familie beweerde dat de 43-jarige Yusuf geen zelfmoord zou gepleegd hebben. Men zou proberen om de echte reden van zijn sterfgeval te verdoezelen.

De dood van de Turkse vrachtwagenchauffeur, twee dagen nadat hij werd opgesloten in een Duitse cel, werd verdacht bevonden.

Volgens de verkregen informatie is Yusuf Nail Alan (43), een vrachtwagenchauffeur uit Samsun, die in het buitenland in de transportsector werkzaam was, in Duitsland aangehouden en gearresteerd en in de gevangenis opgesloten. Yusuf Nail Alan stierf twee dagen nadat hij in de gevangenis werd geplaatst.

De Duitse politie beweerde dat de vrachtwagenchauffeur in de gevangenis zelfmoord heeft gepleegd.

Zijn familieleden verklaren dat Yusuf, vader van drie kinderen, geen suïcidaal persoon was en claimen dat men probeert om zijn dood in een doofpot te stoppen.

De begrafenis van de 43-jarige Turk uit Samsun is vorige week op zaterdag per vliegtuig vanuit Duitsland naar Samsun gebracht. De familie van Yusuf heeft de Turkse gerechtelijke autoriteiten om een autopsie gevraagd om de doodsoorzaak vast te stellen.

Het lichaam van Yusuf Nail Alan is voor autopsie naar een mortuarium in Samsun gebracht. Naar verluidt zal de exacte doodsoorzaak na de autopsie worden vastgesteld.

Er is een onderzoek naar het incident ingesteld.

Bron: Sabah