Begin deze week is een 3-jarige peuter uit de zuidelijke provincie Hatay, die besmet is geraakt met het coronavirus, uit het ziekenhuis ontslagen na een opname van 15 dagen.

Nadat er hoge koorts en aanhoudende hoest werd vastgesteld bij de jongeling werd hij in het Hatay Mustafa Kemal onderzoeks- en trainingshospitaal opgenomen.

Cigdem El, een dokter in het departement kindergezondheid en ziektes, vertelt aan Anadolu Agency dat “Turkije een voorbeeld is voor de wereld met de manier waarop ze omgaan met de crisis en de nadruk die ze leggen op onderzoek om COVID-19 aan banden te leggen.”

Daarnaast wist de dokter te melden dat de kleuter initieel ademhalingsproblemen vertoonde. “De peuter had 3 dagen nood aan kunstmatige beademing, maar reageerde snel op de behandeling.” De jonge patiënt zal nog 4 weken worden gemonitord om er zeker van te zijn dat het virus volledig is verdwenen.

Ondertussen is de rest van de familie, die negatief testte voor het coronavirus, dolblij om het jongste familielid na 15 dagen terug te zien. De vader zei dat de familie zeer ongelukkig was toen het virus werd vastgesteld. “Gelukkig is ons kind nu gezond. We hebben ook een opleiding gekregen over de maatregelen die we kunnen nemen tegen het virus,” klonk het verder.

Anadolu

O.A.