Didem Pehlivanoglu ontving een prijs van de Amerikaanse Associatie voor Psychologen. De Economische Universiteit van Izmir heeft maandag bekend gemaakt dat een Turkse onderzoekster de Doctoral Thesis Research Award in ontvangst heeft mogen nemen. Deze werd in Amerika uitgereikt door de Amerikaanse Associatie voor Psychologen.

“Didem Pehlivanoglu behaalde haar bachelorsdiploma in de psychologie aan de Economische Universiteit van Izmir. Ze werd vervolgens geaccepteerd aan het Georgia Institute of Technology in de Verenigde Staten en deed er onderzoek naar ouderen,” verklaarde de universiteit in Izmir.

Pehlivanoglu werd bekroond door de Amerikaanse associatie voor haar doctoraatscriptie genaamd: ‘Perceptie, Aandacht en geheugenprocessen bij oudere mensen’.

De universiteit heeft laten weten dat Pehlivanoglu momenteel onderzoek voert naar de invloed van emotioneel geladen materie op waarnemings- en aandachtsprocessen van jongeren en ouderen. Hierbij worden hersengolven (EEG) gemeten en geanalyseerd.

Anadolu