De 26-jarige amateurvoetballer Furkan Kazci uit Deventer is omgekomen door de aardbeving in Turkije

De Nederlandse Furkan Kazci (26) is in Kahramanmaraş, een regio in het zuiden van Turkije, om het leven gekomen als gevolg van de aardbeving.

De Deventer Centrum Moskee bevestigde dat na berichtgeving van RTV Oost.

De moskee meldt dat de ouders van het slachtoffer vanuit Nederland naar het gebied zijn gereisd voor hun zoon.

Ook voetbalclub Turkse Kracht Deventer heeft de dood van Kazci in een bericht op sociale media bevestigd.

“We hebben helaas het droevige bericht ontvangen dat Esat Furkan Kazcı is overleden. Moge God hem belonen met zijn barmhartigheid. We wensen zijn familie en vrienden heel veel sterkte toe. Ook als vereniging zijn wij diep geraakt”, aldus het bericht.

Bij de aardbevingen afgelopen maandag zijn in Turkije en Syrië duizenden mensen om het leven gekomen. Gevreesd wordt dat er nog veel mensen onder het puin liggen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan het bericht nog niet bevestigen.

Eerder meldde het ministerie dat na de aardbevingen zeven Nederlanders worden vermist in Turkije. Er zijn geen vermisten voor Syrië opgegeven.

Bij de aardbevingen afgelopen maandag zijn in beide landen duizenden mensen om het leven gekomen. Gevreesd wordt dat er nog veel mensen onder het puin liggen.

Naschokken

Ook zijn er opnieuw naschokken gemeld van de aardbeving in Turkije en Syrië.

Het Amerikaans seismologisch instituut USGS noteerde er sinds middernacht Turkse tijd acht met een kracht van 4.5 of zwaarder.

De zwaarste naschok die woensdag werd gemeten bereikte een kracht van 5.4 op de schaal van Richter.

De naschokken van dit kaliber zijn in vergelijking met de verwoestende aardbeving van maandag licht, maar kunnen verdere schade aanrichten.

Maandag werd de regio opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 7.8, die maandagmiddag rond 13.30 uur lokale tijd werd gevolgd door een zeer krachtige naschok van 7.5.

De Turkse rampendienst AFAD spreekt in zijn laatste update van bijna 650 naschokken.

Bron: Nederlandse media